Deutsch Home

Home

 

Cégünkről

 

Pártatlansági nyilatkozat

Az alábbi linken letölthető a Hungária Öko Garancia Kft. pártatlansági nyilatkozata:

   Nyilatkozat

 

Éves jelentések

Az alábbi éves jelentésekben a Hungária Öko Garancia Kft. legfontosabb statisztikai adatait tesszük közzé.

     Ellenőrzési és tanúsítási tevékenységünk fő mutatói között az ellenőrzések típusairól, az általunk ellenőrzött területek és állatállomány nagyságáról, a kiadott vetőmagengedélyekről, tanúsítványokról valamint a kiszabott szankciókról találnak összefoglaló adatokat és táblázatokat.

     Figyelem! Az adatok bárminemű felhasználása kizárólag a forrás pontos megjelölésével engedélyezett!

 

2015. évi publikus jelentés

2014. évi publikus jelentés

2013. évi publikus jelentés

2012. évi publikus jelentés

2011. évi publikus jelentés

2010. évi publikus jelentés

2009. évi publikus jelentés

2008. évi publikus jelentés

2007. évi publikus jelentés

2006. évi publikus jelentés

 

Az alapításától kezdve, a Hungária Öko Garancia folyamatosan építi tapasztalatait és szakértelmét a Minőség, Egészség- és Környezetvédelem területén, hogy segítse ügyfelei előírásoknak való megfelelését.

 

A Hungária Öko Garancia Kft. Ausztria vezető ellenőrző szervezetének (Austria Bio Garantie) magyarországi leánycége. Alapítói és tulajdonosai között szerepelnek a hazai ellenőrzési rendszer felépítésében közreműködő, e területen évtizedes tapasztalattal rendelkező jeles magyar szakemberek is. Cégünk az utóbbi években több kiváló, a bio iránt elhivatott és magas fokú szakmai végzettséggel rendelkező fiatal kollégával gyarapodott, mely garantálja a folyamatos megújulást és a dinamikus fejlődést.

 

Az ECERT platform tagjaként kiterjedt nemzetközi kapcsolatrendszerrel rendelkezünk. A legnagyobb osztrák, svájci és német ellenőrző szervezetekkel történő együttműködésnek köszönhetően egyedülállóan versenyképes szolgáltatásokat nyújthatunk magyar partnereinknek. Cégcsoportunk ellenőrzése alatt áll számos közép- és kelet-európai bio-üzem, valamint több saját minőségirányítási rendszerrel, ellenőrzési programmal illetve védjeggyel rendelkező projekt is.

 

Célunk, hogy megbízható és partnerbarát szolgáltatásainkkal segítsük partnereink piacra jutását illetve piaci pozíciójuk megőrzését és erősítését.

 

Minőségpolitikai nyilatkozatunk:

 

Jogszabályi háttér

 

Az ökológiai termékek előállítását, jelölését és ellenőrzéséta következő EU-rendeletek szabályozzák:

  • az alapvető előírásokat tartalmazó 834/2007/EK rendelet

  • a végrehajtási szabályokat tartalmazó 889/2008/EK rendelet

  • az ökológiai termékek importjáról szóló 1235/2008/EK rendelet

Fenti rendeletek életbe lépésével egyben érvényét vesztette a régi, számtalanszor módosított 2092/91/EGK rendelet.

A rendeletek konszolidált (módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt) verziói honlapunkról a rendelet száma utáni pdf ikonra kattintva letölthetők, de az eligazodás megkönnyítése érdekében a vonatkozó előírásokat közérthető formában tevékenységi körönként bontva foglaltuk össze tájékoztató anyagainkban, melyek a Szolgáltatásaink menüpont alatt találhatók.

 

A rendeletek konszolidált verzióinak elkészítése során szigorúan ragaszkodtunk a hivatalos magyar nyelvű fordításokhoz. A rendelkezések szövegét változtatás nélkül adjuk közre. Fel kívánjuk hívni azonban a tisztelt Olvasó figyelmét, hogy jogvita vagy államigazgatási eljárások során, minden esetben az Európai Unió Hivatalos Lapjában közzétett egyedi rendeleteket kell alkalmazni!

  

Az ökológiai gazdálkodással kapcsolatos, hatósági engedélyhez kötött eljárások díját a 63/2012. VM rendelet 1. mellékletének 7. pontja tartalmazza.

 

Kiadványaink minden érdeklődő számára díjtalanul letölthetőek és saját felhasználásra kinyomtathatóak. Partnereinket a módosításokról e-mailben rendszeresen tájékoztatjuk.

 

Import harmadik országokból

 

A 834/2007/EK rendelet 32. és 33. cikke rendelkezik arról, milyen feltételekkel lehet harmadik országokból importált biotermékeket forgalomba hozni az Európai Unióban. Ennek részletes szabályozását, valamint az elismert harmadik országok listáját az 1235/2008/EK rendelet tartalmazza.

FIGYELEM! Amennyiben olyan biotermék importját tervezik, melyek nem valamelyik, a listán szereplő országból származik, ahhoz be kell szerezni az illetékes hatóság (NÉBIH Központ) egyedi importengedélyét. Az ehhez szükséges formanyomtatványt kérésükre szívesen elküldjük.

 

Amennyiben az egyedi importengedélyekkel kapcsolatos ügyintézésben és a formanyomtatvány kitöltésében segítségre van szüksége, keresse munkatársainkat elérhetőségeinken!

Cégünk elkötelezett a fenntartható környezetgazdálkodás mellett.

Easy-Cert tanúsítvány kereső         

 

Hungária Öko Garancia Kft. | 2000-2017 © Minden jog fenntartva

Marketing:

 öko, ökologiai gazdálkodás, bio gazdálkodás, biokontroll, tanúsítás, GlobalGAP